Sposób przygotowania

Wykonanie ciasta:
mąkę , kakao, 1 szklanka cukru, proszek do pieczenia, rozpuszczoną kostkę margaryny, i śmietankę, wszystko dobrze wymieszać w misce rękoma. Ciasto podzielić na dwie części (jedna na spód, druga na górę sernika), włożyć do zamrażarki na talerzyku.

Wykonanie masy serowej:
Ser przemielić przez maszynkę dwa razy, margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem dodawać powoli ser i cały czas ucierać na wolnych obrotach, dodać mąkę ziemniaczaną, na końcu dodać ubitą pianę z białek.
Wyjąć ciasto z zamrażalki i jedną część zetrzeć na tarce pod spód, następnie na ciasto wyłożyć masę serową i na górę zetrzeć drugą część ciasta. Piec ok. godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180stopni

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !