Sposób przygotowania

Do mięsa dodać jajko, przyprawę w płynie, wyciśnięty czosnek, pokrojoną w kostkę cebulę, pieprz i bułkę tartą. Wymieszać dokładnie. Wodę zagotować, dodać do niej ziele angielskie, liście laurowe i kostkę bulionową. Z mięsa formować kulki i wrzucać je do gotującej się wody. Dodać koncentrat pomidorowy. Gotować ok. 15 minut. Mąkę rozmieszać w zimnej wodzie, zagęścić nią sos. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną. Podawać z ziemniakami lub makaronem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    mielę tylko sama, w tym kupnym nie wiadomo co siedzi
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    lubię takie pulpeciki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    pyszności!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !