Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dkg
jajko 1 sztuka
przyprawa do zup w płynie 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
cebula 1/2 sztuki
ziele angielskie 3-4 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 120 gram
woda 1,5 litra
mąka 3 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety

Do mięsa dodać jajko, przyprawę w płynie, wyciśnięty czosnek, pokrojoną w kostkę cebulę, pieprz i bułkę tartą. Wymieszać dokładnie. Wodę zagotować, dodać do niej ziele angielskie, liście laurowe i kostkę bulionową. Z mięsa formować kulki i wrzucać je do gotującej się wody. Dodać koncentrat pomidorowy. Gotować ok. 15 minut. Mąkę rozmieszać w zimnej wodzie, zagęścić nią sos. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną. Podawać z ziemniakami lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 22.09.2011 12:20
pyszności!
Weronika_eM 01.08.2011 22:03
lubię takie pulpeciki
gosia561 07.07.2011 13:17
mielę tylko sama, w tym kupnym nie wiadomo co siedzi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak