Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłko w chusteczce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 6 szt.
mąka 1,5 szkl.
cukier 0,5 szkl.
margaryna 125 g
jajko 1 szt.
cynamon
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłko w chusteczce

Mąkę z margaryną posiekać nożem, dodać jajko, ok. 5 łyżeczek cukru i wyrobić ciasto.
Ciasto rozwałkować i pokroić w kwadraty wielkości ok. 15 cm.
Owoce umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i w to miejsce wsypać resztę cukru.
Każdą połówkę jabłka posypać cynamonem i położyć na wyciętych kwadratach. Nad jabłkiem zlepić rogi ciasta.
Z części ciasta wyciąć małe krążki (średnicy ok. 2 cm.) i przyklejać na wierzchu ciastka.
Piec w temp. 180-200 stopni ok. 50-60 min. na jasnozłoty kolor.
Po wyjęciu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 29.07.2013 07:14
Świetny pomysł :)
Renata22 01.01.2013 17:37
kapitalna metoda!;)
Dorian 25.04.2012 07:40
super
przejs 19.10.2011 17:13
ale fajny pomysł !
Justyna Jussstiii 05.09.2011 09:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak