Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebule 2
czerwone papryki 2
ostrej papryki pol lyzeczki
koncentratu pomidorowego lyzka
posiekanej natki pietruszki lyzeczka
pieprz, sól do smaku
karp 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna na ostro

Sprawioną rybę - bez skóry i ości - pokrój na kawałki, włóż do wrzącego wywaru i gotuj około 30 minut. Następnie na rozgrzanym oleju zeszklij cebule pokrojone w cienkie plasterki.
Papryki umyj (oczyść z nasion) i drobno posiekaj, po czym dokładnie wymieszaj z cebulą. Teraz podlej wodą i duś wszystko razem 20 minut. Na koniec dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką. Następnie przełóż do garnka z rybą i gotuj jeszcze 5 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy i posiekaną natkę.gotowe danie mozna podawać z pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 17.05.2011 20:38
ja też lubię
Margo1 15.05.2011 09:23
lubię taką
matii6 13.05.2011 21:47
rybna zupa to jest tooo
grazia1 12.05.2011 12:58
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak