Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pokrzywowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młodych pokrzyw 60 dag
wywaru z warzyw 1,5l
kwaśnej śmietany 1 szkl
ostrego żółtego sera 5 dag
mąki 2 lyzki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pokrzywowa

Bekon drobno pokroić i podsmażyć na oleju, dodać mąkę
i mieszając przyrządzić rumianą zasmażkę. Wywarem z
warzyw zalać zasmażkę i zagotować. Dodać umyte,
drobno posiekane pokrzywy i gotować 10 min. Wlać
śmietanę, posolić i popieprzyć do smaku. Zupę podawać
posypaną startym serem.:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 03.07.2011 10:03
ciekawa
grazia1 08.06.2011 08:54
innteresujące
alaaa 17.05.2011 20:39
to nie dla mnie,,
marchewka 14.05.2011 23:27
ooooo.... ja też bym się nie odważyła
matii6 13.05.2011 21:48
nie wiem czy bym zjadła
polly66 11.05.2011 11:24
wow! przyznam,że bym się bała :)
IZABELA29 10.05.2011 14:36
nie jadłam takiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak