Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń nadziewana cukinią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
cebula 2
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło 2 łyżka
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
papryka czerwona 1
papryka żółta 1
natka pietruszki 1 pęczek
żółtko jajek 1
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń nadziewana cukinią

Jedna cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle.
Mięso wyrabiamy z jajkami, bułką. Dodajemy podsmażoną cebulę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Cukinie myjemy, wydrążamy środek, odcinamy końce. Na ok 2 minuty zanurzamy we wrzątek.
Papryki i cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju.
Natkę pietruszki drobno kroimy. Dorzucamy do papryki i cebuli.Dodajemy żółtko, bułkę tartą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Tak przygotowanym farszem nadziewamy cukinię.
Na pergamin wykładamy masę mięsną. Na nią kładziemy cukinię i owijamy ją dookoła mięsem( robimy coś takiego jak klops).
Pieczeń owijamy papierem, końce związujemy nitką( ma to wyglądać jak cukierek) i wkładamy do blaszki.
Zapiekamy ok 40 minut w temp. 180stopnii.

Smacznego:-)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 26.06.2011 20:08
takiej jeszcze nie robiłem
halinka1011 10.05.2011 08:29
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak