Sposób przygotowania

Wybrać gruszki niemalże zielone. Obrać, pokroić w ósemki. Szklankę wody zagotować z 4 łyżkami cukru. Do wrzątku wrzucić gruszki i gotować do miękkości. Żaroodporne naczynie posmarować masłem i ułozyc w nim odsączone gruszki. Żółtka ubić z resztą cukru. Dwie łyżki mleka wymieszać z mąką. Mleko zagotować i połaczyć z pozostałym mlekiem. Postawić na malym ogniu. Cały czas mieszając dodawać żółtka. Gruszki posypać rodzynkami i skórką z cytryny. Polać równomiernie sosem. Piekarnik rozgrzać do 180 C. Wstawić zapiekanke i lekko zarumienić. Podawać gorące.
Smacznego!!!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !