Sposób przygotowania

Duże cebule obieramy i kroimy w talarki. Podsmażamy na maśle aż do zarumienienia cebulki. Zalewamy ją bulionem i gotujemy przez około 20 minut. Całość miksujemy zostawiając jednak kilka niezmiksowanych kawałeczków cebuli. Doprawić. Z chleba tostowego robimy tosty. Każdy tost przekrawamy na cztery części i posypujemy startym żółtym serem. Zupę nalewamy do miseczek, na wierzch kładziemy po 2 -3 kawałeczki tosta i wstawiamy do piekarnika na 5 minut. Ser musi się delikatnie rozpuścić. Od razu podawać.
Smacznego!!!

--> można sobie nieco ułatwić prace i zamiast do piekarnika włożyć zupę do mikrofali :P

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    lubię:-)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !