Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z grochu i oliwy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt
sok z cytryny 1 szt
cebula czerwona 1 szt
szczypiorek
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
groch 10 żółty łuskany
oliwa 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: krem z grochu i oliwy

Groch moczymy i odcedzamy zalewamy świeżą wodą,dodajemy cebulę pokrojoną w ćwiartki listek laurowy i oliwę i gotujemy do miękkości,następnie odcedzamy i usuwamy listek laurowy.Groch ucieramy w malakserze dodając sok z cytryny sól i pieprz.Krem podajemy posypany wiórkami czerwonej cebuli i posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 11.07.2011 17:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak