Sposób przygotowania

Flaczki obgotować i przecedzić przez durszlak, mięso wołowe gotować z zielem angielskim i 3 liśćmi laurowymi, do miękkości w ma łej ilości wody, by powstał wywar. Mięso wyjąć i odstawić by przestygło. Do wywarudodać flaczki i gotować na małym ogniu do miękkości. Obrać warzywa i zetrzeć na tarce. Na patelni rozpuścić margarynę i dodać warzywa, podsmażyć 5 min, na koniec dodając zmieloną paprykę. Mięso wołowe pokroić w paseczki i dodać do flaczków razem z warzywanmi, w razie małej ilości wywaru dodać 0,5l przegotowanej wody i 1 kostkę rosołu wołowego. Gdy flaczki będą miękkie całość zagęścić zawiesiną z mąki( można zagęścić jasną zasmażką). Przyprawić odrobiną startej gałki muszkatołowej i startego majeranku, doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z pieczywem.

Spróbuj również

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !