Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami na puch .Stopniowo dodawać przesianą mąkę z proszkiem i śmietanę ,wymieszać. Dodać aromat ,budyń i ubitą pianę z białek.Wymieszać drewnianą łyżką. Odłożyć 1/3 ciasta i wymieszać z cappuccino czekoladowym .Ciasto białe i kawowe wyłożyć do wysmarowanej formy z kominkiem i wysypanej mąką.Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez ok 30-40 minut. Sprawdzamy na koniec patyczkiem czy ciasto się upiekło.Ostudzone ciasto polać polewą czekoladową(czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i wymieszać z masłem) i ozdobić skórką pomarańczową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Wygląda bardzo zachęcająco.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    pysznie się prezentuje:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo apetyczna ta babeczka:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    ajres

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    smakowita
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    smaczne ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszotka
  • 5
    original
    Opublikowano

    agogo2

    dobra
  • 3
    original
    Opublikowano

    ajres

    rewelacja
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ładna ta babka
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    KOBRA

    lubię takie babki
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Smaczna taka babka, moja teściowa często ją robi
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    bardzo smakowicie wygląda :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !