Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki z suszonymi pomidorkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwiczka 1 szt
suszone pomidory 5 szt
ser pleśniowy 1/3 szt
pieprz
sól
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki z suszonymi pomidorkami

Mięso umyć naciąć wzdłuż delikatnie (nie do końca) i posypać ziołami, solą i pieprzem kolorowym. Wzdłuż brzegu położyć rząd pokrojonego w plastry sera pleśniowego, na niego nałożyć rząd suszonych pomidorów. Delikatnie polać oliwą z pomidorów. Zwinąć mięso ściśle jak roladę sznurkiem lub spiąć wykałaczkami. Odłożyć na godzinę.

Polędwiczkę przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec ok 30 min w temp. 180 st. Po upieczeniu mięso pozostawić na 10 minut do ostygnięcia i dopiero potem pokroić na grube plastry

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 23.07.2012 18:39
pyszne
smakowita 30.06.2011 15:22
rewelacja
jolaxa 21.06.2011 20:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak