Sposób przygotowania

Każdą pierś z kaczki nacinamy w paski od strony skóry.Składniki marynaty mieszamy i zanurzamy w niej kacze piersi i zostawiamy na noc w lodówce.Smażymy na gorącej patelni z odrobiną oleju skórką do spodu przez 5 min,dzięki nacięciu wytopi się tłuszcz zgromadzony pod skórą.Następnie wstawiamy do piekarnika na 180 stopni na 10 min.Wyjmujemy odstawiamy i trzymamy pod przykryciem aż soki się równomiernie rozejdą wewnątrz.Mięso powinno być różowe wewnątrz.Kroimy mięso w plasterki i podajemy z z sosem morelowym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    Super.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    wyśmienity przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !