Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka z pieczarkami w środku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 szt
cebula 1/2 szt
pieczarki 6 szt
masło
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka z pieczarkami w środku

Na patelni podsmażyć na masełku pokrojoną cebulkę. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce na grube oczka. Dodać je do cebulki, podsmażyć, dodać przyprawy do smaku. W każdej piersi nacinamy nożem kieszeń i wkładamy do niej masę pieczarkową, zamykamy kieszeń wykałaczką. Obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 20.06.2011 15:42
super
irenka 22.05.2011 19:34
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak