Sposób przygotowania

Karpia oczyścić. Podzielić na dzwonki. Obtoczyć w mące i lekko podsmażyć na oleju.


Cebulę oraz czosnek obrać i obsmażyć na oleju. Paprykę oczyścić, pokroić w paski, osobno podsmażyć na oleju, dodać pomidory pozbawione skórki.


Ze szklanki wody, vegety, octu, mąki ziemniaczanej, cukru, przecieru pomidorowego, ketchupu, sosu sojowego, wódki, chilli, pieprzu zagotować sos.


Do sosu dodać cebulę, czosnek, paprykę oraz pomidory. Karpia przełożyć do żaroodpornego naczynia a następnie rybę zalać sosem z warzywami. Dusić ok. 15 min. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    karpia nie lubię ale wypróbuję z dorszem...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !