Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wywar z kości, mięsa i warzyw

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości cielęce 1 kg
cielęcina 200 g
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
por 1 szt
czosnek 3 ząbki
bouquet garni
sól do smaku
Goździki całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wywar z kości, mięsa i warzyw

Kości umyć, porąbaći razem z obraną, opłukaną marchewką i porem oraz umytyn mięsem zalać 3,5l wody. Zagotować, dodać boquet garni oraz podpieczoną na suchej patelni cebulę, naszpikowaną goździkami.
Gotować pod przykryciem przez 3 godziny, osolić, ostudzić, odtłuścić i przecedzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak