Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić i opłukać, duże kapelusze pokroić, małe zostawić w całości. Warzywa obrać. Natkę posiekać. Ziemniaki zetrzeć na najdrobniejszych oczkach tarki, do tego zetrzeć 1 cebulę, wymieszać dodając jajo, mąkę, pół łyżeczki soli i pieprzu. Smażyć na rozgrzanym oleju [małe placki albo takie na całą patelnię]na złoty kolor. W rondelku rozgrzać masło, zeszklić posiekaną druga cebulkę, dodać startą na jarzynowej tarce marchewkę i posiekanego selera. Dodać grzyby, dusić 10-15 min. doprawić solą, pieprzem, dodać jogurt. Sosem polewać gorące placki, posypać natką pietruszki. Doskonałe z dodatkiem ogórka konserwowego.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    ooo grzybki i ogorek konserwowy :) pysznosci!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    ciekawe, muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pysznosci na zimę :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniammmmmmmmm;))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !