Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ruloniki z szynki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka konserwowa 300 g
szparagi konserwowe 15 szt
jajko 6 szt
cebula 1 szt
majonez 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ruloniki z szynki

Szparagi osączyć i przekroić na pół. Cebulę posiekać, osolić i odcisnąć. Jajka ugotować na twardo, obrać, posiekać i wymieszać z majonezem i cebulą, doprawić solą i pieprzem.
Szynkę pokroić na cienkie plasterki. Każdy kawałek posmarować masą jajeczną, ułożyć połówki szparagów, ciasno zwinąć i przebić wykałaczką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

forgielka 14.03.2012 12:34
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak