Sposób przygotowania

Małe ogórki umyć. Ułożyć ciasto w słoikach. Do każdego słoika dodać po kilka plasterków marchewki, gałązkę kopru, pokrojony czosnek, małą cebulę, kilka kawałków chrzanu. Dodatkowo wrzucić kilka ziaren pieprzu czarnego, ziela angielskiego, gorczycę oraz liść laurowy.

Z wody, octu oraz cukru i soli zagotować zalewę. Zalać nią przygotowane ogórki. Słoiki zakręcić. Pasteryzować ok. 15 min. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    Mi smakuj? w?asnie takie domowe ni? kupione
  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    Mi smakuj? w?asnie takie domowe ni? kupione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !