Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KORNISZONY II

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pieprz czarny ziarnisty Prymat - -
Gorczyca biała cała Prymat - -
chrzan korzeń - -
czosnek - -
marchewka - -
koper świeży - -
Zalewa:
woda 6 szklanek
cukier 1 szklanka
sól 2 łyżki
ocet 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat - -
cebula - -
Ziele angielskie całe Prymat - -
ogórki - małe

Przepis i sposób przygotowania na: KORNISZONY II

Małe ogórki umyć. Ułożyć ciasto w słoikach. Do każdego słoika dodać po kilka plasterków marchewki, gałązkę kopru, pokrojony czosnek, małą cebulę, kilka kawałków chrzanu. Dodatkowo wrzucić kilka ziaren pieprzu czarnego, ziela angielskiego, gorczycę oraz liść laurowy.

Z wody, octu oraz cukru i soli zagotować zalewę. Zalać nią przygotowane ogórki. Słoiki zakręcić. Pasteryzować ok. 15 min. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kupiska 06.09.2012 19:41
Mi smakuj? w?asnie takie domowe ni? kupione
kupiska 06.09.2012 19:41
Mi smakuj? w?asnie takie domowe ni? kupione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak