Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ruloniki z rostbefu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowy rostbef surowy 400 g
olej 3 łyżki
Bazylia suszona Prymat
cząber
twarożek 200 g
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat
gruszki marynowane 4 (w octowej zalewie)
wino czerwone wytrawne 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: ruloniki z rostbefu

Rostbef umyć, osuszyć, natrzeć ziołami i solą. Marynować w czerwonym winie przez 2 godziny. Obsmażyć na gorącym oleju z każdej strony. Piec w temp. 200*C przez 20 minut.
Zimny rostbef pokroić na cienkie plasterki. Twarożek utrzeć ze śmietanką. Doprawić solą i pieprzem. Każdą gruszkę przekroić wzdłłuż na 8 części.
Plastry rostbefu posmarować masą twarogową, położyć po kawałku gruszki, zwijać w rulony i spinać wykałaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 04.06.2012 10:23
brzmi super
forgielka 14.03.2012 12:34
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak