Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynka do mięsa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłko
cebula
ocet winny
oliwa
cukier
sól
Goździki całe Prymat
cynamon
kapusta czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynka do mięsa

Kapustę cienko poszatkować. W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem goździków, cynamonu, soli, do wrzątku wrzucić kapustę i gotować 5 min., odcedzić na durszlaku. Kapustę przełożyć do salaterki skropić octem. Pokroić cebulę i jabłko, dodać do kapusty, przyprawić do smaku, polać oliwą i odstawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 14.09.2011 22:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak