Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 2
jajko 4
mąka ziemniaczana 2 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek 2 łyżki
pieprz
natka pietruszkli
boczek 1 mielony bez skóry

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek

Boczek zmielony zmieszać ze wszystkimi składnikami. Pieprzu dość sporo, natki wedle uznania, ale też im więcej tym bardziej aromatyczny będzie boczek. Marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej. Wszystko zapakować w rajstopę. Upchnąć jak najściślej i zawiązać supeł. Parzyć 1 1/2 godz. co jakiś czas przewracając na drugą stronę. Po spażeniu wyjąć na talerz i obciążyć deseczką i słoikiem z wodą, aby nadmiar wody i tłuszczu wypłynął. Jak przestygnie odjąć rajstopę. Nie może za długo leżeć w rajstopie, bo nie będzie się chciała odkleić od boczku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 20.09.2011 18:14
super
aacaac 26.07.2011 08:54
lubię
marcia71 24.03.2011 20:48
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak