Sposób przygotowania

Boczek zmielony zmieszać ze wszystkimi składnikami. Pieprzu dość sporo, natki wedle uznania, ale też im więcej tym bardziej aromatyczny będzie boczek. Marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej. Wszystko zapakować w rajstopę. Upchnąć jak najściślej i zawiązać supeł. Parzyć 1 1/2 godz. co jakiś czas przewracając na drugą stronę. Po spażeniu wyjąć na talerz i obciążyć deseczką i słoikiem z wodą, aby nadmiar wody i tłuszczu wypłynął. Jak przestygnie odjąć rajstopę. Nie może za długo leżeć w rajstopie, bo nie będzie się chciała odkleić od boczku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !