Sposób przygotowania

Ser mielimy w maszynce lub ścieramy na tarce,papryczki drobno siekamy i mieszamy z serem.Z masy serowej formujemy rękami nieduże krokiety przypominające kształtem papryczki.Panierujemy w mące jajku i bułce tartej.Wkładamy do rozgrzanego oleju i smażymy kilka minut aż wierzch się zrumieni a ser w środku rozpuści.Wyjmujemy i osuszamy.Taką przekąskę maczamy w kwaśnej śmietanie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    a ostatnio nawet kupiła japaleno - ale niestety są już pokrojone w kawałki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    o nie doczytałam - potrzebne są pokrojone papryczki także jak znalazł :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !