Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiatraczki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
dżem wiśniowy do ozdoby
cukier puder do ozdoby

Przepis i sposób przygotowania na: wiatraczki

Ciasto kroimy w kwadraty ok 8 x 8 cm. Nastepnie nacinamy rogi do polowy i co drugie naciecie sklejamy do srodka, zeby powstal nam wiatraczek. Pieczemy ok 15 min w 200 stopniach. Po wyciagnieciu dekorujemy cukrem pudrem i wisienka z dzemu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 10.02.2012 14:01
rezczywiście bardzo szybkie:_)
ewelinapac 13.11.2011 09:14
super
misia53 01.06.2011 15:26
awaryjne ciasto...
banditka 01.06.2011 10:19
super
jolita 14.05.2011 11:56
fajne
monika154 13.05.2011 20:46
apetyczne
novita26 11.05.2011 14:16
mnaim
agnieszka214 11.05.2011 06:08
pysznie wygląda
ada12302 10.05.2011 22:09
fajne
aguus 10.05.2011 16:57
pyszniutkie i śliczne:)
SmacznaPyza 10.05.2011 09:29
najważniejsze, że szybki i łatwo je zrobić
Katarzyna/kate1980 09.05.2011 17:59
piękne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak