Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 800 g
marchew 2 szt
cebula
śmietana 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat
ziela angielskiego Prymat
koper świeży
sól
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Łopatkę pokrój na kawałki. Marchew i cebulę obierz. Mięsa i warzywa zalej wodą, dodaj liście, ziele i kostkę mięsną. Gotuj do miękkości. Mąkę wymieszana ze śmietaną wlej do gulaszu, zagotuj. Przypraw, posyp koperkiem. Podawaj z kaszą gryczaną i surówka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak