Sposób przygotowania

1. Mięso opłucz, dokładnie wytrzyj. Pokrój w grubą kostkę. Oprósz solą i pieprzem, przemieszaj.
2. Cebule obierz, grubo posiekaj. Marchewkę obierz, umyj, potnij w ukośne, cienkie plasterki.
3. Kapustę oczyść, wytnij głąb a resztę poszatkuj. W dużym garnku rozgrzej olej, zrumień na nim mięso.
4. Do mięsa dodaj cebulę i smaż jeszcze chwilę. Dołóż marchewkę oraz kapustę. Zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i duś 40 min.
5. W trakcie duszenia od czasu do czasu mieszaj, aby bigos nie przywarł do dna garnka. Koperek oraz tymianek opłucz, posiekaj.
6. Pomidory sparz, obierz ze skórki, drobno pokrój. Dodaj do bigosu 5 min przed końcem duszenia.
7. Wsyp zioła. Bigos przypraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !