Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rulon indyczy z owocami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1,5 kg
owoce suszone 30 dag
jabłko 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
pomarańcza 1 szt
dżem pomarańczowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rulon indyczy z owocami

1. Mięso rozetnij na duży płat. Przypraw. Jabłka i suszone owoce pokrój w kosteczkę. Wymieszaj z jajkiem i bułką. Przypraw ziołami, solą i pieprzem.
2. Farsz rozsmaruj na mięsie. Zwiń. Roladę ułóż w brytfance. Podlej odrobiną wody i piecz 90 min w temp 190 stopni.
3. Pomarańczę potnij w plasterki. Na 10 min przed końcem pieczenia roladę posmaruj połową dżemu, obłóż cytrusami i posmaruj resztą dżemu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 10.02.2012 19:54
lubię mięsko z takimi dodatkami
ewelina63 12.10.2011 16:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak