Sposób przygotowania

Ryż zagotować w lekko osolonej wodzie. Zmniejszyć ogień, gotować 25 minut pod przykryciem, osączyć.
Pomarańczę obrać, podzielić na cząstki, ostrym nożem usunąć skórki. Cząstki pokroić na połówki, wypływający sok zachować. Dymkę opłukać, pokroić w cienkie krążki.
Mięso pokroić na 4 kawałki, posolić, smażyć po pół minuty z każdej strony na rozgrzanym oleju. Zdjąć z patelni, zabezpieczyć przed wystygnięciem.
Na ten sam tłuszcz wrzucić dymkę z czosnkiem. Przyprawić kolendrą. Podlać rosołem, dodać ryż i pomarańczę, wymieszać. Podawać z ryżem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !