Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica w sosie jeżynowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 70dag
jeżyny 15dag
dymki 10
olej 2łyżki
winiak 2łyżki
sól
pieprz
zasmażka jasna 1łyżka
cukier łyżeczka
tymianek 2łyżki (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica w sosie jeżynowym

Dymki obrać,przepołowić.Mięso umyć,osuszyć,oprószyć solą i pieprzem.W rondlu rozgrzać olej ,obsmażyć polędwice.Dodać dymkę ,zeszklić .Dodać 1\\4bulionu i 2łyżki tymianku,przykryć i dusić 10min.Mięso wyjąć pokroić w plastry.Pozostały bulion i winiak wlać do sosu ,dodać zasmażkę ,zagotować.Jażyny umyć i dodać do sosu.Doprawić solą,pieprzem i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 05.06.2011 23:51
ciekawy sos do polędwicy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak