Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń pod chrupiącą skórką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 2
musztarda 4łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2łyżki
olej 3łyżki
masło 2łyżki
winogrona 20dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń pod chrupiącą skórką

Bułkę tartą wymieszać z żółtym serem ,musztardą oraz olejem.Polędwiczki opłukać,oprószyć solą i pieprzem.Masło rozgrzać na patelni ,włożyć polędwiczki ,zrumienić z obu stron ,wyjąć.Polędwiczki posmarować pastą musztardowo-serową,ułożyć w brytfannie,podlać winem i wstawić do nagrzanego piekarnika .Piec 30min w temp 200C.Winogrona umyć ,oderwać od kiści .Mięso wyjąć.Do brytfanny włożyć winogrona ,wstawić na 5min do nagrzanego piekarnika .Polędwiczki podawać polane sosem z pieczenia z winogronami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 11.06.2011 13:37
super
halina17 09.05.2011 11:44
smaczna pieczeń

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak