Sposób przygotowania

Średniej wielkości jabłka obrac i pokroić w plasterki. Całe jajka ubić z cukrem i olejem. Mąkę wymieszać z kisielem. Dodać do masy jajecznej i dokładnie wymieszać. Dodać wiórka, rodzynki i jakbłka. Ciasto przelać do keksówki. Piec 35 minut w temp 180 C. Po ostudzeniu posypać obficie cukrem pudrem.
Smacznego!!!

--> dzięki kisielowi ananasowemu ciasto ma lekko kwaskowaty smak

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ciasto wyglada na smaczne i nieskomplikowane do zrobienia, ale z pół szklanki mąki to chyba bardzo mała porcja wychodzi. Napisz, proszę wymiary keksówki, w której piekłaś.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    wygląda pysznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Juz pisze :) piekłam w keksówce o wymiarach 12 cm x 30 cm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Smakowicie sie zapowiada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    apetycznie wygląda :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    takie lubię,,
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    wulkanxd

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !