Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta z fasoli

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
Goździki całe Prymat kilka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
olej do smażenia
sól
fasola 20 pinto
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pasta z fasoli

Fasolę płuczemy zalewamy wodą dodajemy liście laurowe i cebulę nakłutą gozdzikami doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu prawie do miękkości ok godziny,dodajemy sól i gotujemy jeszcze pół godziny,w czasie gotowania nie mieszamy.W garnku rozgrzewamy oliwę lub smalec dodajemy pokrojoną cebulę i szklimy ją,dodajemy fasolę i smażymy mieszając.Powinna wyjść pasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak