Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety drobiowe z borowikami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 sztuki
borowiki 400 gram
masło 2 łyzki
cebulka 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety drobiowe z borowikami

Filety myjemy, osuszamy i rozbijamy. Na patelni roztapiamy masło. Na którym podsmażamy pokrojoną w kostkę cebule. Borowiki oczyszczamy płuczemy , kroimy w kostkę podsmażamy z cebula . Doprawiamy do smaku, dusimy 10 minut. Mięso faszerujemy borowikami. Mięso składamy w pól dokładnie ściskamy brzegi. Panierujemy w jaku z sola i pieprzem oraz w bułce tartej .Smażymy na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 27.06.2011 07:00
trzeba spróbować tych pyszności....
ziutula
ziutula 27.06.2011 07:00
trzeba spróbować tych pyszności....
Robert10 08.05.2011 22:13
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak