Sposób przygotowania

Warzywa umyć i pokroić. Ziemniaki ubrać, umyć i pokroić w plasterki.Podsmażyć na oleju z przyprawą do ziemniaków.Przełożyć do dużego garnka. Na tym samym oleju podsmażyć kiełbasę (również pokrojoną w małe kawałki) i dodać do ziemniaków. Obrane i pokrojone pieczarki podsmażyć na maśle,oprószyć przyprawą uniwersalną i gdy puszczą sok, dodać warzywa (papryki i por). Przykryć i dusić kilka min na małym ogniu. Na końcu dodać cukinię i chwilę poddusić. Przełożyć wszystko do ziemniaków z kiełbaską. Ustawić na małym ogniu, dokładnie całość wymieszać i podlać bulionem (kostka bulionowa na 400ml wody). Posypać słodką papryką. Chwile poddusić do odparowania bulionu.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    koniecznie muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    smacznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !