Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

befsztyk z prawdziwkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwa 6 łyżek
sól
pieprz
sos
prawdziwki garść
czosnek posiekany 1 ząbek
wino białe 50 ml
pasta truflowa 1 łyżka
sól
pieprz
tymianek
bulion 100 mięsny
polędwica wołowa 2 befsztyk

Przepis i sposób przygotowania na: befsztyk z prawdziwkami

Oczyszczone prawdziwki kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną oliwę dodajemy czosnek i chwilę smażymy,następnie wlewamy wino gotujemy aby trochę odparowało,następnie wlewamy bulion i chwilę dusimy,dodajemy do smaku przyprawy.Na rozgrzanej patelni smażymy befsztyki posypane pieprzem po 2 min z każdej strony.Mięso usmażone na krwisto przekładamy na patelnię z sosem i dusimy razem ok 5 min.Podajemy udekorowane pomidorkami koktajlowymi i gałązkami tymianku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 25.02.2012 12:50
musi smakować wybornie
anemon 11.08.2011 08:29
Pyszne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak