Sposób przygotowania

Ogórki i ziemniaki obierz i drobno pokrój. Paprykę i papryczkę chili oczyść z pestek i potnij na paseczki, a czosnek posiekaj.
W rondlu rozgrzej olej i podsmaż pokrojone frankfurterki. Po ich wyjęciu na tym samym tłuszczu podsmaż ziemniaki, potem dodaj paprykę, ogórki, czosnek i chili. Wszystko razem zalej bulionem, dodaj koncentrat pomidorowy i wsyp zioła.
Przypraw solą oraz pieprzem czarnym i cayenne. Duś na małym ogniu 20-30 minut, po czym włóż z powrotem frankfurterki, wlej śmietanę, wymieszaj. Po podgrzaniu zaraz podawaj. :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ciekawe.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !