Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy pod kołderką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4
serek topiony w plastrach 4
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy pod kołderką

Kotlety umyć, osuszyć i dobrze rozbić (najlepiej przez folię). Rozmącone jajka wymieszać z przyprawą do wieprzowiny. Kotlety panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia położyć na każdym po plasterku sera topionego i przykryć pokrywką patelnię. Po chwili ser powinien się roztopić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aguus 09.05.2011 10:52
lubię schabowe pod kołderką:)
anemon 08.05.2011 21:51
Fajna odmiana dla schabowego.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak