Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchew i rzepa glazurowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 35dag
rzepa 35dag
wywar z kurczaka 250ml
masło 4dag
cukier 1łyżeczka
sól
pieprz
mięta posiekana łyżeczka
natka pietruszki łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marchew i rzepa glazurowane

Warzywa umyć,marchewkę obrać,pokroić na słupki długości 5cm ,rzepe obrać ,wykroić z niej metalową łyżeczką kulki.Warzywa włożyć do garnka ,dodać wywar ,masło,cukier,sól,pieprz do smaku,zagotować.Przykryć i gotować przez około 10min,aż warzywa bedą miekkie.Zdjąć pokrywkę i gotowac na dużym ogniu ,az płyn odparuje ok 8min.Posypać ziołami i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak