Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane z bryndzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidorów 8
bryndzy 15 dag
świeżego ogórka pol
słodkiej śmietany lyzka
ząbki czosnku 3
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane z bryndzą

Pomidory umyj, z każdego odetnij górną część, natomiast z dolnej - małą łyżką bardzo delikatnie wydrąż miąższ.
Ogórek i rzodkiewki umyj, pokrój w drobną kostkę. Twaróg utrzyj na krem ze śmietaną i częścią miąższu z pomidorów, wymieszaj z pokrojonymi warzywami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz posiekaną zieleniną. Całość przypraw do smaku solą i pieprzem.
Napełnij kremem pomidory, przykryj je odciętymi \"czapeczkami\" i ułóż na liściach sałaty. smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 12.06.2011 12:15
Pyszne takie pomidory!!!
alaaa 13.05.2011 21:04
ciekawe,fajne na imprezkę
Halusia 11.05.2011 14:49
Fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak