Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka duszona ze śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 1
sok z cytryny 1\\2
śmietana 1\\2szkl
mąka 1łyżka
masło 3łyżki
koperek 1łyżka
szczypiorek 1łyżka
sól
pieprz
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka duszona ze śmietaną

Botwinkę oczyścić ,umyć,listki pokroić w paski ,buraczki zetrzeć na tarce ,skropić częścią soku z cytryny.Jabłko obrac ,przekroić wyciąć gniazdo nasienne ,miąższ zetrzeć na tarce ,skropić pozostałym sokiem z cytryny.Mąke rozprowadzic ze śmietaną .Masło stopić w rondelku,włożyć botwinkę ,smażyć 5min.Wlać śmietanę z mąką ,dodać jabłko,szczypiorek i koperek,dusić około 10min.Przyprawić solą do smaku ,pieprzem i cukrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 18.12.2011 13:28
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak