Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krajanka orzechowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1,5 szkalnki
mąka 1,5 szklanki
jajko 5 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
ocet 2 łyżki
orzechy włoskie 10 dag
polewa czekoladowa 1 opakowanie
krem do karpatki 1 opakowianie

Przepis i sposób przygotowania na: Krajanka orzechowa

Ubić białka z cukrem na sztywno. Żółtka roztrzepać widelcem w głębokim talerzu, dodać ocet i proszek do pieczenia. Roztrzepać, aż urośnie i wlać do białek. Później dosypać mąkę i miksować. Wlać do formy i piec 40 minut na złoty kolor w temperaturze 150 stopni C. Na wystygnięty biszkopt położyć krem karpatka, Na krem podsmażone orzechy z cukrem i polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 18.06.2013 16:45
bardzo smaczna
alaaa 25.03.2013 20:50
zapowiada się bardzo smaczne ciasto do kawy
dorotka0000025 02.02.2013 18:25
fajna
Ania67 03.09.2012 20:02
extra
Aneta41 18.07.2012 23:20
moje smaki
ben-ka 21.04.2012 09:21
to musi być pyszne.
Krystyna32 02.04.2012 09:26
fajne
Rybciia 05.01.2012 23:04
super
gacopierz23 31.12.2011 16:58
wspaniałe
RenataZ-et 08.12.2011 20:57
super!!
RenataZ-et 08.12.2011 20:57
super!!
Izabela28 22.08.2011 21:32
pyszności:)
kanu83 19.06.2011 09:53
świetna
Grażyna13 05.06.2011 20:55
To by mi smakowało :)
Natalia/tubisiek 28.05.2011 20:27
musi być smaczna
annagebalska 19.05.2011 10:30
pycha
MAR3STA 08.05.2011 22:42
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak