Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzodkiew z groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiew japońska 1
masło 2łyżki
śmietana 200ml
cukier szczypta
suszony cząbr 1\\2łyżeczki
sól
pieprz
koperek 1\\2łyżki
groch 1\2puszki zielony

Przepis i sposób przygotowania na: Rzodkiew z groszkiem

Rzodkiew obrać ,umyć i pokroić w cienkie półplasterki.Zeszklić na gorącym maśle ,potrząsając rondlem.Następnie dodać sól i cukier ,wlać zalewe z groszku oraz śmietanę i dusić na małym ogniu około 10min.Dodać groszek i pokruszony cząber .Dusić jeszcze 5min.Przyprawić pieprzem.Gotową potrawe posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr24 09.08.2011 14:29
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak