Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane bakłażany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korzenia selera pol
pomidory 2
sok z cytryny
i oliwy 3 lyzki
bazylia świeża lyzka
sól do smaku
pieprz do smaku
bakłażan
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane bakłażany

Bakłażany umyj, przekrój wzdłuż na pół. Miąższ wydrąż łyżeczką, a następnie skrop go sokiem z cytryny i pokrój w kostkę. Wydrążone połówki bakłażanów posyp solą i odstaw na pół godziny.
Do miąższu dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, oczyszczony, starty na tarce seler i obraną posiekaną cebulę. Warzywa podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj posiekaną bazylię. Całość dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Połówki bakłażanów napełnij nadzieniem, obłóż plasterkami pomidorów i posyp parmezanem. Zapiekaj przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200st
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 23.06.2012 19:04
fajne
Neetka90 14.12.2011 15:40
super
Neetka90 14.12.2011 15:40
super
Neetka90 14.12.2011 15:40
super
Neetka90 14.12.2011 15:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak