Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z gruszkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 60dag
gruszki 30dag
wędzony boczek 30dag
bulion 1\\2szkl
natka pietruszki 2łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z gruszkami

Fasolkę umyć,końce strąków obciać,a strąki pokroić na trzycentymetrowe kawałki.Boczek pokroić w duże kostki .Gruszki umyć ,obrać,przekroić na pół i oczyścić z gniazd nasiennych.Patelnię rozgrzać i usmażyć na niej boczek .Nastepnie wlać bulion,dodać fasolkę i połówki gruszek.Potrawe dusić pod przykryciem na bardzo małym ogniu około 20min.W razie potrzeby podlewac wodą .Pod koniec duszenia doprawić solą i pieprzem.Fasolkę wyłożyć na półmisek ,na wierzchu ułożyć gruszki .Potrawe posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak