Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krucha tarta z galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki krupczatki 1 i 1/4 szkl
margaryny pol kostki
truskawek 80 dag
cukru 6 lyzek
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 torebka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Krucha tarta z galaretką

Margarynę posiekaj nożem na stolnicy. Potem dodaj mąkę, szczyptę soli i olej. Ciasto lekko wyrób czubkami palców.
Wlej około 1/3 szklanki zimnej wody i szybko zagnieć ciasto. Uformuj kulę, owiń ją w folię i włóż do lodówki na pół godziny. Następnie ciasto rozwałkuj na placek grubości 5 mm i starannie wyłóż nim formę. Wierzch kilkakrotnie nakłuj. Piecz około 25-30 minut w temperaturze 200°C.
Truskawki umyj, usuń szypułki. Najładniejsze owoce odłóż, a resztę zmiksuj. Truskawkowy przecier podgrzej z cukrem, wsyp żelatynę i wymieszaj. Gdy przestygnie, wstaw do lodówki.
Na upieczone ciasto wyłóż tężejący przecier, wierzch udekoruj truskawkami.
Tartę piecz w okrągłej formie.
smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak