Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety drobiowe nadziewane duszonymi kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 sztuki
kurki blanszowane 400 gram
masło 2 łyzki
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety drobiowe nadziewane duszonymi kurkami

Filety myjemy, osuszamy, rozbijamy, Na patelni na maśle podsmażamy cebulę pokroiona w kostkę, dodajemy pokrojone w kostkę kurki. Dusimy 10 minut. Mięso faszerujemy kurkami, zwijamy w pół dokładnie ściskamy brzegi. Kotlety panierujemy w jajku rozmąconym z solą i pieprzem. A następnie panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

przejs 05.10.2011 11:55
mniamm, na pewno przepyszne!
przejs 05.10.2011 11:55
mniamm, na pewno przepyszne!
aacaac 19.09.2011 10:27
fajne
eli82 02.06.2011 19:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak