Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski ptysiowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 250 ml
masło 6 g
mąka 60 g
jajko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski ptysiowe

Wodę zagotować, do wrzątku dodać masło- gdy ,masło się rozpusci wsypać mąkę i dokładnie wymieszać, podgrzewać na wolnym oginiu aż ciasto zgęstnieje i stanie się szkliste.Zestawić z ognia ucierając cały czas dodając po jednym jajkuwyrobić ciasto za pomocą robota.powinno powstać pulchne ciasto.
W garnku zagotować wodę,Łyżką formować niewielkie podłuzne kluski, nastęnie wrzucać je na wrzątek, gotować pod przykryciem ok 5 min.klusko podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak