Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z łazankami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 3 dag
włoszczyzna 25 dag
woda 1, 1/3 l
tłuszcz 1 dag
mąka 3 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z łazankami

Opłukane grzyby zalać zimną wodą, dodać cebulę, przyprawy i gotować. Gdy są na pół miękkie wywar osolić, włożyć oczyszczoną włoszczyznę, dogotować. Dodać pokrajane grzybki, masło. Podawać z łazankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak