Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki wołowe na boczku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki wołowe 2 kg
boczek wędzony 30 dag
warzywna mieszanka mrozona 30 dag
bulion wołowy 3 kostki
papryka 1 łyżka
gałka muszkatałowa 1 łyżeczka
majeranek 2 łyżki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki wołowe na boczku

Aby się zbytnio nie napracować, kupuję flaki już sparzone, wymyte, oczyszczone i pokrojone w paski. Flaki zalewam bulionem wołowym - dodaję boczek wędzony w kawałku, mrożoną mieszankę warzywną, gotuję do miękkości, na końcu doprawiam gałką muszkatałową, papryką, pieprzem kolorowym i ewentualnie solą. Majeranek rozcieram w dłoniach aby oddał swój aromat. Ugotowany boczek wyciągam i kroję w plastry, następnie wkładam znów do garnka, mieszam i rozlewam do miseczek. Podaję je z wiejską bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 10.12.2011 14:09
smakowicie wyglądają
bejciu24 09.05.2011 22:16
uwielbiam
Henryka2 08.05.2011 20:00
Ciekawy pomysł z tym wędzonym boczkiem!
Jolanta_P-S 08.05.2011 19:51
u mnie cała rodzina uwielbia, dlatego jest święto w domu
Nina7 08.05.2011 19:46
uwielbiam flaczki!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak